16. junij, 2017

Piškoti

Piškoti so narejeni ročno, kot bi jih izdelale naše babice. To so domači piškoti brez pecilnega praška, posebej dodanih aditivov, emulgatorjev in barvil ter arom. Vsak piškot vam pričara drugačen okus.

Piškoti za vsak dan

Piškoti za h kavi

Mešani piškoti

Piškoti za posladek

Piškoti za razvajanje

Polnovredni piškoti

Ajdovi piškoti

Ajdovi piškoti so še posebej primerni za ljudi s celiakijo. Ajdova moka ne vsebuje glutena. Ima uravnovešeno aminokislinsko sestavo beljakovin, je bogat vir vitaminov skupine B. Vsebuje tudi veliko mineralnih snovi in flavonoidov. Flavonoidi imajo v telesu pomembno varovalno vlogo, saj zmanjšujejo škodo, ki bi jo povzročilo sevanje in prosti radikali, ki lahko povzročijo raka.

Pirini piškoti

Pirini polnozrnati piškoti so zlasti primerni za ljudi kateri imajo probleme z želodcem in drugimi težavami. Pira je zvrst pšenice katera vsebuje kar 20% beljakovin, vitaminov B2, A in E, je prava zakladnica mineralov in ogljikovih hidratov, ter vlaknin.

Polnozrnati piškoti

Polnozrnati piškoti so iz pšenične polnozrnate moke. Polnozrnato moko dobimo z mletjem celega pšeničnega zrna, pri tem otrobov ne odstranimo. Glede na vsebnost mineralov in vlaknin je prehransko bogatejša moka iz celega zrna - polnozrnata (graham ali polnovredna) moka, ki je po sestavi enaka celemu zrnu. Vsebuje vitamine iz skupine B ter A, K, E, baljakovine, rudnine in nenasičene maščobne kisline. Iz nje lahko pripravimo z vlakninami, minerali in vitamini bogat kruh, pekovsko pecivo in kekse.

Keksi za malico

Ajdovo/rženi-polnozrnati keksi

Pirino/rženi-polnozrnati keksi

Keksi za malico so narejeni iz 100% polnovrednih mok kot so ajdova, pirina polnozrnata, ržena in pšenična polnozrnata moka. Narejeni so tudi iz 100% masla in brez jajc. Keksi vsebujejo različna semena kot so sončnična semena, sezam in bučna semena, ter orehe, lešnike in ovsene kosmiče. So izredno zdravi in hranljivi, zato so predvsem primerni za zajtrk in malico.